lördag 7 september 2013

- äkta

En riktig pissdag idag! Hade ju vattengympa i torsdags och jag brukar alltid innan kroppen vant sig vid saker eller om jag gjort något tungt eller liknande bli som sämst ca 2 dagar efter och ja jag vaknade med värk i hela kroppen. Tror eventuellt att jag har en förkylning på g också, inte vad jag behöver just nu! Har i alla fall haft lite egen terapi genom att redigera foton och motton/citat till små tavlor som jag tänker ta med till kansliet i Reumatikerföreningen någon dag vi kan behöva något nytt på väggarna som man kan titta på och vad gör det om det är små textstycken som jag och Elin hittat och tycker om, dom tilltalar säkert alla andra som också har det lite jobbigt här i livet. Sen har jag inte gjort så mycket idag fått greja i den takt kroppen tillåter måste ju vila upp mig inför veckan med! Har strukit lite tvätt och kört några nya maskiner och tittat på Arga Doktorn avsnitt 2 om Inger Sääfenäve som har EDS (det jag har bland annat) hoppas jag kommer kunna få bättre hjälp mycket tidigare, men man blir ju inte direkt positiv till Sveriges sjukvård när man först har varit med om massa dåliga upplevelser själv, sedan hört andra med liknande problem och nu såg detta, tragiskt Sverige!

Idag är jag trött, orkeslös, har mycket värk, migrän, ledsen, arg, besviken men redo att ta nya tag!

Ikväll och imorrn ska jag försöka ta hand om mig själv och i veckan blir det jobb och reumatikerföreningen som gäller samt vattengympan om det inte drar ut på mötet jag ska på på torsdag. Vad skulle man göra utan ett underbart jobb och alla goa människor runt omkring sig, kan säga att jag får mycket styrka från både Reumatikerföreningen och Skyttet, på två helt skilda sätt men gud vad föreningslivet och ansvaret i styrelse gör mig till en starkare människa även om det också är jävligt krävande i vissa stunder.

Jag ska göra ett nytt krafttag för att få en ordentlig utredning kring min värk och alla andra symptom nu i höst, jag är trött på att leva som ett ? och visst har jag fått svar, ibland, luddiga svar, tykna svar, ovetande svar, oengagerade svar, tvingade svar, men inte SVAR, raka, ärliga, meningsfulla svar. Nu tar jag nya tag jag vet vad mina symptom är och jag vet till viss del hur dom kan hållas i schack men kanske finns det mer jag borde veta, kanske borde jag ha papper på det, kanske finns det bättre medicin och träning än vad jag har idag. Någon mer som har EDS eller liknande?

Kram på er!

Inga kommentarer: