måndag 19 juli 2010

- dumle!

Choklad muffins med kola i papperformar (12st)














ingredienser:
100 g smör/margarin
1dl mjölk
2 ägg
1 ½ dl stösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl
24 dumle

garnering:
2 daim
1 dl florsocker med chokladsmak
1-2 msk vatten

1. Sätt ugnen 225 grader och ställ ut pappersformar på en plåt.

2. Smält matfett och tillsätt mjölk, Låt allt bli varmt men låt det inte koka.

3. Vispa ägg pösigt. Blanda vetemjöl med bakpulver, kakao, vaniljsocker och potatismjöl och tillsätt växelvis med mjölkblandningen mjölkblandningen i äggsmeten.

4. Fyll pappersformarna till 3/4 med smet och tryck ner 2 kolor i varje.

5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12min. Om man väljer att göra större muffins behöver de ca 15min.

6. Lått muffinsen svalna. Krossa daim. Rör ihop chokladflorsocker med vatten. Glasera muffinsen och häll över krossad daim.

Recension: Goda men inte riktigt värda allt jobbet, tror man kan ta vilket muffinsrecept som helst och stoppa i kolor, dom pös inte upp så mycket. 2 kolor är för mycket i mindre muffins då räcker det med 1 =) Helt okej & väldigt mastiga, 1 räcker ;)


Dumlekaka (22st)















ingredienser:
100 g smör/margarin
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 påsar dumle (22st)
22 folieformar

1. Blanda smör, socker, vetemjöl i en matberedare, ta ut degen och dela i 22 bitar.

2. Rulla till runda bollar, tryck tummen i och lägg sedan i kolan och lägg i formen.

3. Grädda i 10 min på 200 grader

Recension: Superlätta att göra, tog nästan ingen tid och blir nästan ingen disk! Inga problem att få dem precis lagom i ugnen heller då du ska se att de bara skiftar nyans från vita till lite lite beigeaktiga innan de ska ut. Var rätt feta så funderar på om man ska prova ett hallongrottsrecept och lägga kola i dem istället, något jag tror skulle bli supergott är att lägga i en bit toblerone eller marabou istället (Y)

Inga kommentarer: