söndag 9 augusti 2009

- söndag kväll

Ja vad händer egentligen denna söndag kväll, jag har precis satt in en form med ugnsbakad falukorv i ugnen, kör på mammas gamla hederliga recept man skär bara lag om tjocka skivor utan att skära helt igenom stoppar i lökskivor, tomatskivor och senap emellan och lägger ost uppe på och det som blir över av löken och tomaten lägger man runt om, man kan även ha lite äpplen runt men hade inga hemma till det blir det snabbmakaroner (har inga andra hemma där heller).... Väldigt lättlagad mat faktiskt, men ändå gott och man blir mätt! Vad har jag gjort mer ikväll? Chattat med Klara om HDR och hästar, tror inte jag har nämnt henne innan i min blogg men däremot länkar jag till hennes under "wonderbara", hon är en gammal klasskompis till mig vi gick ihop från lekis fram till mellanstadiet någon gång då hon flyttade till Örslösa, tyvärr försvann kontakten lite då men den blev bättre när vi gick på Dalängen samtidigt, men nu har den blivit sämre igen...så typsikt! Klara är en tjej jag verkligen gillar, full med skratt och bus, smart, kärleksfull, vet mycket väl vad känslor, bekymmer och allt som livet består av betyder, helt underbar är hon! :)

Jo till att återgå till vad som har hänt ikväll så började jag läsa lite om HDR igen, har vart sååå sugen på att prova det men har inte fått tummen ur på hela sommaren men ikväll fick jag det, jag frågade Elica & Tomas lite om några saker och sen satta jag igång, först provade jag på fusk-HDR, om ni inte vet vad det är kan ni läsa och prova på det här här, sen läste jag lite om en plugin till ps som lägger ihop raw bilderna men tydligen var ett program som heter photomatix bättre och det tipsade även Tomas om så jag laddade ner en prov version som heter photomatix 3.o pro, varför det är bättre är tydligen för att det gör tonmappningen bättre. Enda problemet med test versionen är ju att det står photomatix på bilderna när man gör dom i det men jag har ju det som sagt bara för att prova för om jag gillar det fixar jag en anna version! Eftersom det inte är lätt att veta hur man ska ställa in alla reglage och vad som ska bockas i och ur så följde jag guiden på moderskeppets hemsida och jag blev faktiskt rätt nöjd, för att vara första bilden så blev den nog faktiskt rätt bra!En av alla orginalbilderna, den är ganska så normal exponerad, att göra HDR går ut på att fota i massa olika exponeringslägen och sen sätta ihop dem till en bild!


Här är den efter ihopsättningen i photomatix


Här är det slutliga resultatet! =)

**Klicka på bilderna för att se större!

**Bilderna ni har kollat på nu är inte i någon super kvalite för jag använder samma upplagor som de jag har mailat till mamma och jag sparade ner dem rejält för att få med alla i samma mail. Om man säger som så, den färdiga bildern jag laddar upp här är på 1,80MB och den färdiga som jag inte har sparat ner något är på 209MB, lite skillnad va? ;) hehe

Neh nu ska jag göra klart maten, fixa till kamera grejjerna inför imorgon, plocka i ordning här, kolla igenom mina kläder och sortera lite, sen blir det väll tv'n tills älskling kommer hem. Imorgon ska jag träffa Angelica i stan efter lunch, jag ska till apoteket och köpa migrän medicin och sen blir det en HDRfotorunda inne i stan om vädret tillåter! =) Längtar, det ska bli så kul! Har inte umgåts med henne på hela sommarlovet, fy på mej! :( Men det fixar ju sig imorgon...men nu är maten nästan klar så vi hörs! Ni kanske kommer få se en hel del HDR inom de närmsta dagarna :P hehe Pusshej'Avslutar med en fuskHDR på mig ;)
Inte alls lika mäktigt elr hur? Puss

Inga kommentarer: