måndag 31 augusti 2009

- loneliness

Loneliness makes good poetry
I've noticed it for a long while ago,
but I have never before wanted to accept it,
until now, or do I?
I really don't know, do you?
I have always loved the loneliness as much as I've hated it.

Måndag idag vilket har inneburit skola (psykologi, graf & matte) och träning (gick sådär, kände mig så extremt jävla arg när jag var där får den känslan ibland, den beror antagligen på att jag hatar att vara sjuk och behöva göra allt detta). Efter träningen var jag på sjukhuset så Kerstin kunde hjälpa mig med sprutan (hon är fan den bästa sköterskan som finns) och pratade även med henne om vaccinet mot svininfluensan, om man har reuamtism och äter mediciner är man extra känslig för att få infektioner, influenser och annat så det är bra att ta den men man måste samtidigt tänka på att i vissa fall måste man hålla upp med olika medicineringar under 2-3 veckors tid, metotrexathe är en sådan men sådana sprutor får jag inte just nu, hon visste inte hur det var med Humiran (sprutorna jag får nu) så hon skulle kolla upp det, hon ska även hjälpa mig att kolla upp det här med att byta läkare jag ska ju om några år (kanske när jag fyller 18) byta från barn till vuxen läkare men min läkare som jag har nu är gammal och rörig och håller på att trappa ner och den finns tydligen ett jättebra reumatolog på vuxen sidan som har en filial i Lidköping (så jag slipper åka till Skövde) så vi har diskuterat om jag inte lika gärna kan byta nu, tror det vore bra för allas skull en patient mindre att tänka på för min nuvarande läkare och jag får en läkare som finns närmare, antagligen är lättare att få tag på och som jag antagligen kan ha i många, många år. Vi får se hur det blir! :) Men det vore skönt att få det gjort.

När jag var klar på sjukhuset åkte jag och mamma till Skara, satt o pratade lite tills älskling kom hem då åkte hon och så pratade jag lite med honom innan han åkte till Lidköping, han ska besiktiga bilden imorgon klocka 7 så det var lika bra att han sov hemma inatt. Det kommer att kännas tomt ibland men det är bra att kunna vara utan varandra ibland med. Alla saker i livet har + och - så är det och jag tror att det finns en mening bakom det! Jag tror att det finns en mening bakom det mesta, kanske till och med allt, men det får vi prata mer om en annan dag ska ta och göra i ordning för skolan imorgon och sen blir det nog sängen, behöver få sova lite går ju upp lite efter 5, måste lära mig att bli snabbare på morgonen men allt går mycket långsammare när jag är stel och har ont för att medicinerna inte har hunnit börja hjälpa, jag tappar allt och allt tar mycket längre tid, så är det att vara sjuk och det jobbiga är ju också att man blir trött av att ha ont och sen tar allt man gör längre tid så egentligen skulle en sjuk person behöva ha 2-3 timmar mer varje dygn, tycker i alla fall jag.

Imorgon eftermiddag blir det kanske lite plugga och diskning och städning, på onsdag eller torsdag ska jag ta en sväng på stan (i Lidköping) kolla på lite kläder och köpa present till kusin Emma som fyller 19 och har kalas på fredag :) På torsdag har jag även massage (det är skönt men jag önskar att hon kunde trycka lite mer så att muskelknutarna gav med sig lite och man blev lite mörare i ryggen efter men hon har en teori om att det inte är bra, hon kanske har rätt men jag skulle ändå uppskatta lite mer tryck) Neh nu har jag tjatat nog för ikväll, natti! :*Avslutar med en bild på mina kusiner Malin & Emma,
bara för att dom är helt underbara & Emma fyller 19 den 4 september!
Fotot är taget (av mig) samma dag som Emmas studentbal på Bjertorp Slott,
precis innan deras åk anlände :) (fotot är helt oredigerat)

1 kommentar:

Emma kusin ;) sa...

du ska veta att du är också helt underbar :) <3