söndag 7 juni 2009

- tankar

Döma efter utseende....kvinnor, män, smakfullt eller vågat?

Döma, varför döma? Jah har ni kanske redan dömt den här texten bara för ni vet att jag har skrivit den och för att ni har löst rubriken? Kanske de, lägg då undan de tankarna och läs ist! :)

Jag har tänkt rätt mycket på en sak i fler år och jag förstår inte vad felet är egentligen? Killar får uttrycka sig om vad de gillar på kvinnokroppar och kvinnor får uttrycka sig om vad de gillar på mäns kroppar men de får inte säga lika grova och lika många saker som killar och tjejer kan i vissa sammanhang få tycka/säga något om kvinnokroppar men om en kille säg något om en manlig kropp som klassas de som bögar!?

Jag tycker vi alla ska ha rätt att säga/tycka vad vi vill om både tjej- och killkroppar! Jag är varken lesbisk eller bi men jag tycker ändå om tjej rumpor och bröst och jag tycker att mina lesbiska/bi kompisar ska få säga saker om killkroppar utan att bi klassade som konstiga. Bara för att man tycker något är fint/vackert betyder det inte att man tänder på det könet? Jag är heterosexuell men tycker om kvinnliga former men inte på det sättet att jag tänder på dem utan jag tycker att de är fina och vackra att se på.

Vad är det för fel med att ha åsikter och tycka om olika utseende osv?
Vi får ju säga vad vi tycker om massa andra saker utan att bli klassade som konstiga...och jag tycker vi ska få tycka om kroppsdelar och utseende även på det könet vi inte attraheras av? Är inte det rätt eller?

Jag tycker också att vi dömer alldeles för mycket och jag vet att ibland dömer även jag personer och jag tycker inte om när jag själv gör det och jag försöker ofta stöta undan de tankarna, för oftast har men till viss del fel om personer som man dömer.

Varför blir en kille klassad som bög om han kommer i skjorta?
Varför kallas en tjej hora för att hon har höga klackar eller kort kjol?

Det här med att folk kallar andra hora tycker jag är så irriterande. Det är ofta när någon kanske har klätt sig lite väl smaklöst och kanske lite liknande så som vissa horor klär sig men ändå? Om ni nu måste säga något till eran kompis om hon där borta kan ni väll säga, har inte hon lite väl kort kjol eller är inte de där stövlar lite väll porriga för skolan istället för att säga kolla på horan?

Alla har olika stilar men jag måste hålla med om att vissa borde kanske skaffa sig lite mer vett om hur man klär sig på vissa ställen, det är absolut inget fel med urringat men brösten behöver ju i alla fall inte va på väg att ramla ur bh'n? Vissa måste lära sig att det är skillnad på hur man klär sig på jobb, i skolan, på fest, på fritid och på stan.

Egentligen borde vi i vårat moderna samhälle få klä oss hur vi vill men det sitter i sen långt tillbaks att t ex till kyrkan går man inte i kortkort eller jätte mycket urringat, jag tycker det är fel egentligen för ni som är kristna, säger inte gud att han accepterar alla oavsett utseende/stil? Då borde det också vara så tycker i alla fall jag!

Viss kanske borde skaffa sig lite mer vad man kan kalla stil i sin stil för ibland klär sig en del lite väl smaklöst men så länge det verkligen inte går över gränsen så tycker jag absolut inte det är något fel med att ha en annorlunda kanske lite vågad stil? Vad är det för fel på korta kjolar, urringade toppar, skinnkläder osv? Stilar har nästan alla och stilen visar upp hur man är som person, vad man tycker om, vad man har för intressen, vad man lyssnar på för musik osv. En klädstil säger ofta mycket om hur en person är men vi måste lära oss att sluta döma! Bara för att en person har ett plagg som kanske inte just du älskar så behöver ju inte personen vara helt dum i huvudet för det, eller hur???

Jag tycker vi alla ska försöka sluta döma! Sluta säga extremt elaka saker och om man nu har en åsikt så kan man väll framföra den på ett lite bättre, snyggare sätt?
Jag tycker alla ska satsa på att bete sig lite mer moget, ansvarsfullt och trevligare!

Jag har märkt att det är många dom dömer mig och de saker jag har märkt att de dömer mig på är min glasögon, mitt smink, mina kläder, min storlek (då menar jag att jag är lite rund, och ibland dömer även folk efter min längd) och mina intressen.

Vuxna som kollar på mitt ansikte och min storlek tror ofta att jag är yngre än vad jag är.
Vuxna som kollar på mina kläder tycker ibland att jag har en tuff stil (jag är väll ganska vanlig, egentligen?) och har svårt att bestämma min ålder.
Vuxna som lyssnar på hur jag pratar tror ofta att jag är äldre än vad jag är.

Ungdomar i min ålder uppfattar mig på väldigt olika sätt men många tycker att jag är ett stud, har konstiga intressen (skytte,bilar och mopeder), konstig klädstil, är annorlunda osv. Ungdomar har också svårt att bedömma min ålder, många dömer min ålder på min längd och tror att jag är yngre än vad jag är, killar tror ofta att jag är äldre än vad jag är och det har jag förstått beror på hur jag pratar och mina bröst (killar o bröst) ändå har jag helt normalstora bröst men många tror att mina bröst är ca 18-20 år gammla...fattar inte det riktigt men det här är något jag har märkt från många faktiskt, finner det både ganska sjukt, skrattretande och roligt.

Ni som läser min blogg vet säkert hur gammal jag är men om ni skulle betstämma min ålder utefter några sätt hur gammal tycker/tror ni då att jag är?

1. Sättet jag pratar?
2. Min klädstil?
3. Min kropp?
4. Mina intressen?
5. Mitt sätt att leva?

Motivera gärna era svar!

Jag blir glad för alla svar,
oavsett vad ni svarar och vad motiveringen är :D
Om ni väll bestämma min ålder utefter en sak som inte står med i listan,
skriv då bara vad saken är och en ålder :)

Spänd på att veta vad ni gissar??? ;)

2 kommentarer:

Emma kusin ;) sa...

mycket bra inlägg fanny =) Du säger mycket bra där och jag håller med dig helt :P

photosbyphanny sa...

Mm jo jag tror vi har lite samma åsikter ibland ;)